SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads Tennisklubb
Bredd - Elit - Trivsel

Tisdagens matcher
2022-06-28 09:59

Idag sätter även några av vuxenklasserna igång. 

Följ resultat här

 

Måndagens matcher
2022-06-27 11:25

Tennisfesten fortsätter nere på Saltsjöbadens tenniscenter och på tennisbanorna i Svarte.

Många YTK-spelare på plats!

Idag har vi 12-årsklasser, 14-årsklasser och 18-årsklasser igång. 

 

Kom ner till banorna eller följ resultat här

YTK i samarbete med World Tennis Professionals
2022-06-23 11:40

Ystad Tennisklubb har under ett antal år strävat att ha ett brett tävlingsutbud med både nationella och internationella topptävlingar. Utöver 2 stk internationella ITF tävlingar (1 dam + 1 Herr) så har klubben arrangerat Sommartour i A-kategorin med SM status tre år i rad. Vi utvecklar våra tävlingar och utifrån detta är det väldigt positivt att vi nu kan inleda ett samarbete med World Tennis Professionals där vår tävling ingår WTP touren.

 

 

World Tennis Professionals

Tennisvärlden saknar ett kombinerat internationellt rankingprogram för nationella tävlingar. För närvarande är det inte möjligt att delta i nationella turneringar och få internationellt användbara rankingpoäng förutom genom dom tre främsta världstourerna ATP/WTA och ITF.

 

WTP konkurrerar inte med andra system. Syftet är att arbeta metodiskt och långsiktigt i planerade internationellt integrerade tävlingskoncept för att erbjuda en stark gemensam bas för spelare att utvecklas inom.  Det nya och innovativa WTP-konceptet för nationella och internationella turneringar värderar alla andra system och sammanför dem i ett gemensamt system. Detta ger möjligheten att spela turneringar över nationella gränser och ändå få poäng hemma eller på ATP/ITF/WTA-nivå.  

 

Samarbetet  mellan Ystad Tennisklubb (YTK) och WTP Tour är ett vidare steg i YTK:s internationella viktiga engagemang. Den övergripande filosofin är att bygga långsiktiga relationer, kvalitativt nätverkande och vidare tillväxt inom tennis. Vi tror att hårt arbete och fokus på långsiktig utveckling av idrottare, tränare och partnerskap lönar sig.

 

Visionen är att vidga den nationella turneringspoolen i europeisk anda och förbättra möjligheterna till gränsöverskridande events. Allt för att stödja spelarens möjlighet att prestera och nå finansiell stabilitet.

 

Genom detta spännande samarbete kommer nya fantastiska möjligheter att skapas för spelare såväl som för tränare över hela världen.  

 

 

 

YTK ser fram emot samarbetet och hälsar WTP välkomna till YTK-familjen!

YTK har tennisfeber!
2022-06-23 11:10
Medan våra yngsta hjältar gör en fantastisk insats som banskötare under Swedish Ladies så skapas möjlighet för våra äldre matadorer att husera på diverse skånska tennisarenor. H 65 gänget CG Svensson, Lars Strand. Anders Hjalmarsson och Mats Rosengren vann för någon vecka sedan division 1 Herrar 65. 
 
Det här teamet ackompanjerar Jon och Kalle Wåhlanders film Operation aldrig ge upp på ett fantastiskt sätt. I detta gänget så visar tennisen verkligen sin storhet som sport. Lars Strand undantagen, som var en grym snidare som skånsk seniorspelare, så har resten av laget verkligen blommat ut på äldre dar. Visst har det varit mycket annan sport i herrarna CG:s, Anders och Mats liv - och det med stor framgång men det är först på äldre dar som de riktigt stora tävlingsframgångarna i tennis har infunnit sig. Nu står H 65 laget med en lagseger i sydregionen och skall i slutspel utmana Öst, Väst och Norrsegrarna. 
 
Tennis och tävling hela livet är en fantastisk kombo. Lagsegern bärgades med heroiska laginsatser mot ATL Lund och Helsingborg, två lag som har varit tuffa hinder innan för YTK:arna. Med nyförvärvet Lars Strand så har laget blivit både starkare och bredare. Anders och Lars singelinsatser mot de rutinerade spelarna Carsten Svantesson och Bosse Mårtensson sitter kvar på näthinnan även bland våra yngre krigare. Från sidan ivrigt påhejade av CG och Mats så fick de namnkunniga Lundaspelarna åka hem med strögame - en helt fantastisk insats. 
 
Träningskontinuitet, passion för sporten samt en grym lagsammanhållning där har ni tre framgångsingredienser. Laget är fina förebilder för den fina tävlingskulturen som YTK står för och till våra yngre juniorspelare kan jag bara ge uppmaningen - utmana de här härliga gentlemännen på en tresetare - de hade älskat det.
 
Lycka till i slutspelet - vi håller tummarna att Ystad får ännu mer guldhjältar !
Runda två i Swedish Ladies
2022-06-23 08:45

Idag är en stor dag, fyra av svenska tjejer är vidare till runda två i Swedish Ladies.
Jacqueline och Lisa kliver in på banan 10.15, därefter går Caijsa in på CC efter Jacquelines match
Vi avslutar singeldagen med att hemmahoppet Kajsa Rinaldo Persson går in som 3e match på CC mot 4e seedade Darja S.
Kajsas match börjar efter 13.30.

Ta med den svenska flaggan så hjälper vi våra tjejer mot nya höjder.

För er som inte kan komma till Ystad så finns vi även på .
@sporteye.se sköter den fjärrkontrollen.

Imorgon startar vi även upp YSB Open med runt 500 starter!

Nyheter från våra grupper
Kajsas Corner, 23/06 18:00 
Kajsas Corner, 23/06 08:48 
Kajsas Corner, 03/05 13:08 
Kajsas Corner, 26/04 11:09 
Tennisskolan, 29/03 22:20 
 
PARTNERS